Előkészítés: A húst megmossuk. A sárgarépát, a fehérrépát, a hagymát és a burgonyát megtisztítjuk. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A húst a sárgarépával, a fehérrépával, a zsemlével és fél hagymával ledaráljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, összedolgozzuk, és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. A maradék hagymát apróra vágjuk.
Elkészítés: Olajon megpirítjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük 1 l vízzel, majd hozzáadjuk a húsleveskockát. Felforraljuk, beletesszük a húsgombócokat, és lassú tűzön (a víz éppen csak gyöngyözzön) főzzük őket. Kb. 30 perc után hozzáadjuk a burgonyát, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.