Elkészítés: A felszúrt dagadót besózzuk, a belsejét oregánóval bedörzsöljük, azután félretesszük. Keményre főzünk 3 tojást, majd kihűtjük. A csirkemájat szintén megfőzzük, s ha kihűlt, a tojásokkal együtt kockacukor nagyságúra vágjuk. A darált húst sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt, apróra kockázott gombát és vöröshagymát, a tört fokhagymát és a 2 felvert tojást. A masszát jól összegyúrjuk majd beletesszük a májat és a főtt tojást.
Az összedolgozott töltelékkel megtöltjük a dagadót, a kolbászt belenyomjuk úgy, hogy végigérjen. Hústűkkel a végét összefogjuk.
Alufóliába csavarjuk, 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Ha levet engedett a hús, a fóliából kibontva megpirítjuk a tetejét. Megkenhetjük tejföllel vagy citromlevet csepegtethetünk rá.
Kihűlés után felszeleteljük, rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.