Elkészítés: A csicseriborsót előző este beáztatjuk hideg vízbe, másnap leöblítjük, a leveshez adjuk, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (25 perc).
A zöldségeket megtisztítjuk. A pórét és a répát felkarikázzuk, a zellert apró kockákra vágjuk. A kelbimbók szár felöli végét keresztirányban bemetsszük, ha nagyok, félbevágjuk.
A forró olajban üvegesre pároljuk a pórét. Rádobjuk a zöldségeket, 2 percig élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzákeverjük a paradicsompürét, még 1 percig pirítjuk, végül kakukkfűvel, rozmaringgal és őrölt borssal illatosítjuk. Felöntjük 5 dl hideg vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
A zöldségekhez öntjük a csicseriborsós húslevest, felforraljuk, beleszórjuk a tésztát, és lassú forralással puhára főzzük.
A petrezselymet finomra, a paprikát vékony csíkokra vágjuk, lazán a leveshez keverjük. Ha szükséges utána sózzuk, borsozzuk.
Külön tálkában frissen reszelt parmezán sajtot kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.