Elkészítés: A megtisztított fácánt csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük, kívül-belül megsózzuk.
Elkészítjük a tölteléket. A gesztenyét bevagdossuk, forró vízbe dobjuk, és 10-15 percig főzzük, azután hideg vízbe kiszedjük. Meghámozzuk a héjától, és a gesztenyét tejben jó puhára főzzük. Ha megpuhult, burgonyanyomóval összetörjük.
A beáztatott zsemlét kifacsarjuk, és a gesztenyéhez adjuk. A masszát a tojással, szerecsendióval, sóval összegyúrjuk és a fácán hasüregébe töltjük.
Zsírozott tepsibe helyezzük a megtöltött fácánt.
A megmaradt szalonnát kisütjük, zsírjában az összevágott hagymát megfonnyasztjuk, majd ráöntjük a fácánra. A vörösbort is ráöntjük, azután az egészet lefedjük alufóliával.
Közepes hőfokon puhára sütjük. Levesszük a fóliát, és kissé még pirítjuk a sütőben. Almapürével tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.