Elkészítés: A megtisztított fácánt csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük, kívül-belül megsózzuk.
Elkészítjük a tölteléket. A gesztenyét bevagdossuk, forró vízbe dobjuk, és 10-15 percig főzzük, azután hideg vízbe kiszedjük. Meghámozzuk a héjától, és a gesztenyét tejben jó puhára főzzük. Ha megpuhult, burgonyanyomóval összetörjük.
A beáztatott zsemlét kifacsarjuk, és a gesztenyéhez adjuk. A masszát a tojással, szerecsendióval, sóval összegyúrjuk és a fácán hasüregébe töltjük.
Zsírozott tepsibe helyezzük a megtöltött fácánt.
A megmaradt szalonnát kisütjük, zsírjában az összevágott hagymát megfonnyasztjuk, majd ráöntjük a fácánra. A vörösbort is ráöntjük, azután az egészet lefedjük alufóliával.
Közepes hőfokon puhára sütjük. Levesszük a fóliát, és kissé még pirítjuk a sütőben. Almapürével tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.