Elkészítés: Világos vajas rántást készítünk. Amikor a liszt kihabzik, friss reszelt gyömbért, 1 narancs héjat szintén reszelve áthevítünk benne, vízzel és tejszínnel felöntjük, kiforraljuk. A gesztenyepürét burgonyatörővel szétnyomjuk, és habverő segítségével eldolgozzuk simára a levest. Amikor elkészült, elzárjuk, és brandyt adunk hozzá.
Gesztenyefánkhoz a vizet a vajkal, csipet sóval, cukorral feltesszük forrni. Ha forr, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a tojást, és simára keverjük. Ezután a geszetnyét is a masszába keverjük.
Sütőlapra tepsibe kiskanállal vagy habzsák segítségével cseresznye nagyságú halmokat formázunk. 200 fokos sütőben sütjük.
A fánkocskákat közvetlenül tálalás előtt tesszük a levesbe. Jó étvágyat hozzá!
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.