Elkészítés: A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk 3 evőkanál rumot (ha nem cukrozott
gesztenyét, hanem natúr változatot használunk, akkor érdemes kissé édesíteni).
A vaníliakrémet a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a tejjel, és jól lehűtjük.
A nyújtódeszkát megszórjuk liszttel, rátesszük a leveles vajas tésztát, ezt is meglisztezzük. Akkora téglalapot nyújtunk belőle, ami a bevizezett tepsibe
belefér.
Kettévágjuk a kinyújtott tésztalapot, és egymás mellé tepsire fektetjük. Villával megszurkáljuk, tojással megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Kivesszük, az egyik lapot négyzetekre vágjuk (ez lesz a sütemény teteje), és a tésztát hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük, hozzátesszük a gesztenyét, és jól összedolgozzuk. Az egész tésztalapot megkenjük a gesztenyemasszával, kirakjuk a babapiskótával, amit kicsit be is
nyomkodunk, és megcsepegtetjük rummal. A tetejére simítjuk a vaníliakrémet, rárakjuk egymás mellé a tészta négyzetlapokat, óvatosan lenyomkodjuk, majd 1-2 órára behűtjük.
Amikor a hűtőből kivesszük, megszórjuk
porcukorral, és meleg vízbe mártott késsel a négyzeteknek megfelelően felszeleteljük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.