Elkészítés: A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk 3 evőkanál rumot (ha nem cukrozott
gesztenyét, hanem natúr változatot használunk, akkor érdemes kissé édesíteni).
A vaníliakrémet a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a tejjel, és jól lehűtjük.
A nyújtódeszkát megszórjuk liszttel, rátesszük a leveles vajas tésztát, ezt is meglisztezzük. Akkora téglalapot nyújtunk belőle, ami a bevizezett tepsibe
belefér.
Kettévágjuk a kinyújtott tésztalapot, és egymás mellé tepsire fektetjük. Villával megszurkáljuk, tojással megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Kivesszük, az egyik lapot négyzetekre vágjuk (ez lesz a sütemény teteje), és a tésztát hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük, hozzátesszük a gesztenyét, és jól összedolgozzuk. Az egész tésztalapot megkenjük a gesztenyemasszával, kirakjuk a babapiskótával, amit kicsit be is
nyomkodunk, és megcsepegtetjük rummal. A tetejére simítjuk a vaníliakrémet, rárakjuk egymás mellé a tészta négyzetlapokat, óvatosan lenyomkodjuk, majd 1-2 órára behűtjük.
Amikor a hűtőből kivesszük, megszórjuk
porcukorral, és meleg vízbe mártott késsel a négyzeteknek megfelelően felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.