Lecsepegtetjük, és kis darabokra vágjuk az uborkát, a levét felfogjuk. Megtisztítjuk és felkockázzuk a hagymát. Megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk a halványító zellert. A szelídgesztenyéket nagyobb darabokra vágjuk (törjük). Mindezt összekeverjük, majd sóval, borssal és fahéjjal fűszerezzük.
Kívül-belül lemossuk a pulykát, leitatjuk róla a vizet, azután sózzuk-borsozzuk. Beletöltjük a zöldségkeveréket, és a hasnyílást fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük. Előmelegített sütőben 225 fokon (4-es fokozaton) 30 percig sütjük.
A leveszöldséget megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd a pulyka köré tesszük, és a leves 1/3-ával felöntjük. Visszavesszük a sütőt 160 fokra (2-es fokozat), és további másfél órát sütjük. Közben időről időre felöntjük a többi levessel.
A pulykát meleg helyre tesszük. A tepsiben maradt húslét vízzel hígítjuk, majd leszűrjük, és leszedjük a zsírját. Kicsit besűrítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.