Elkészítés: A tejszínt a felére beforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kiflit szeletekre vágjuk, és a szeleteket bekenjük vajjal. A formákat kivajazzuk, a vajas zsemleszeleteket a formába rétegezzük.
A tojásokat szétválasztjuk, a vaníliarudat hosszában felvágjuk, a tejet a tejszínnel, a tojássárgájával meg a vaníliarúddal felforraljuk, a csipetnyi sót és a cukrot hozzáadjuk.
A sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vaníliarudat kivesszük a tojásos tejből, és a fehérjehabot lazán a tejbe forgatjuk.
A mártásból egy keveset félreteszünk, a többit a zsemleszeletekre öntjük, majd a tetejére mazsolát és gojibogyót szórunk, azután az előmelegített sütőben, vízfürdőben, kb. 30 percig sütjük.
Kivesszük a formából, óvatosan késsel segíthetünk, felforrósított baracklekvárral megkenjük a tetejét, és tányérokra tesszük. Végül porcukorral megszórva, akár virágszirommal is díszíthetjük, de utóbbi elmaradhat. A mártással kínáljuk. Ha a mártásunk híg lenne, azt sűrítsük be 1 evőkanál vaníliás pudingporral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.