Elkészítés: A tejszínt a felére beforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kiflit szeletekre vágjuk, és a szeleteket bekenjük vajjal. A formákat kivajazzuk, a vajas zsemleszeleteket a formába rétegezzük.
A tojásokat szétválasztjuk, a vaníliarudat hosszában felvágjuk, a tejet a tejszínnel, a tojássárgájával meg a vaníliarúddal felforraljuk, a csipetnyi sót és a cukrot hozzáadjuk.
A sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vaníliarudat kivesszük a tojásos tejből, és a fehérjehabot lazán a tejbe forgatjuk.
A mártásból egy keveset félreteszünk, a többit a zsemleszeletekre öntjük, majd a tetejére mazsolát és gojibogyót szórunk, azután az előmelegített sütőben, vízfürdőben, kb. 30 percig sütjük.
Kivesszük a formából, óvatosan késsel segíthetünk, felforrósított baracklekvárral megkenjük a tetejét, és tányérokra tesszük. Végül porcukorral megszórva, akár virágszirommal is díszíthetjük, de utóbbi elmaradhat. A mártással kínáljuk. Ha a mártásunk híg lenne, azt sűrítsük be 1 evőkanál vaníliás pudingporral.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.