A gombát megmosom, apróra összevágom. A hagymát kis kockára vágom és 2 ek. olajon világosra pirítom, ráteszem a gombát, sózom, borsozom és addig párolom, amíg a levét elfőtte.
Amikor kihűlt, hozzáadom a beáztatott és kifacsart zsömléket, a tojást az apróra vágott petrezselyemzöldet, teszek bele annyi prézlit, hogy jól formálható masszát kapjak, ha kell még sózom, borsozom, jól eldolgozom. Gömböket formázok, ellapítom, majd prézlibe forgatom.
A keményre főtt tojások sárgáját egy tálban villával összetöröm, a fehérjét apró kockákra vágom, belereszelem a hagymát, hozzáteszem az áztatott, kifacsart zsömléket, a nyers tojást, a mustárt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd sózom, borsozom és szórok bele 1-2 evőkanál zsemlemorzsát. Jól összedolgozom, gömböket formálok, ellapítom és prézlibe forgatom.
Bő olajban kisütöm a fasírtokat, petrezselymes újkrumplival és friss salátával tálalom, amire fokhagymás, joghurtos öntetet teszek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.