Előkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni (kb. 2 óra). A húst megmossuk, leszárítjuk, és a hártyákat eltávolítjuk. A hagymát, a gombát megtisztítjuk, megmossuk, a mind a kettőt, nagyobb lyukú reszelőn, külön-külön lereszeljük.
Elkészítés: A húst megsózzuk, és a felforrósított olajon, kíméletesen, 8-10 percen át sütjük, majd kivesszük. A serpenyőben visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és amikor elpárolgott a leve, belekeverjük a petrezselymet. Felverjük a tojást, és gyors keverés közben a gombához adjuk. Addig melegítjük, amíg a tojás megköt, de ne legyen rántottás. A tűzről levéve belekeverjük a zsemlemorzsát is. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Lisztes deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. A szélét, ahová rátesszük majd a húst, megkenjük kevés gombapéppel, ráfektetjük a húst, és beburkoljuk a maradék gombával. Egyszer szorosan rátekerjük a tésztát, úgy, hogy alul legyen a hajtás. A többit részt levágjuk, és a tekercs végeit összenyomkodjuk. Olajjal kikenünk egy tepsit, és rátesszük a húst. A tetejét megkenjük tojással, a kimaradt tésztával tetszőlegesen díszítjük, azt is megkenjük tojással. A sütőben addig sütjük, amíg a tészta kellően piros lesz ( 25-30 perc). Közben megtisztítjuk, megmossuk, és rózsákra szedjük a brokkolit. Sós, forró vízben 5-8 percet főzzük, majd leszűrjük, és az olvasztott vajon, a szerecsendióval, sóval, borssal ízesítve pár perc alatt összepároljuk. A sütőből kivett göngyölt húst felszeleteljük, és a brokkolival tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 934 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.