Előkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni (kb. 2 óra). A húst megmossuk, leszárítjuk, és a hártyákat eltávolítjuk. A hagymát, a gombát megtisztítjuk, megmossuk, a mind a kettőt, nagyobb lyukú reszelőn, külön-külön lereszeljük.
Elkészítés: A húst megsózzuk, és a felforrósított olajon, kíméletesen, 8-10 percen át sütjük, majd kivesszük. A serpenyőben visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és amikor elpárolgott a leve, belekeverjük a petrezselymet. Felverjük a tojást, és gyors keverés közben a gombához adjuk. Addig melegítjük, amíg a tojás megköt, de ne legyen rántottás. A tűzről levéve belekeverjük a zsemlemorzsát is. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Lisztes deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. A szélét, ahová rátesszük majd a húst, megkenjük kevés gombapéppel, ráfektetjük a húst, és beburkoljuk a maradék gombával. Egyszer szorosan rátekerjük a tésztát, úgy, hogy alul legyen a hajtás. A többit részt levágjuk, és a tekercs végeit összenyomkodjuk. Olajjal kikenünk egy tepsit, és rátesszük a húst. A tetejét megkenjük tojással, a kimaradt tésztával tetszőlegesen díszítjük, azt is megkenjük tojással. A sütőben addig sütjük, amíg a tészta kellően piros lesz ( 25-30 perc). Közben megtisztítjuk, megmossuk, és rózsákra szedjük a brokkolit. Sós, forró vízben 5-8 percet főzzük, majd leszűrjük, és az olvasztott vajon, a szerecsendióval, sóval, borssal ízesítve pár perc alatt összepároljuk. A sütőből kivett göngyölt húst felszeleteljük, és a brokkolival tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 934 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.