Elkészítés: A rizst pici olajon megfuttatom, hogy a szemek ne ragadjanak össze. Ha fehérek, sózom, és annyi vízzel hagyom főni, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Forrás után takarékon felejtem kb. 10-15 percre. Az olajon való pirítás miatt nem ragad le.
Közben olajon üvegesre párolom a hagymát, majd hozzáadom a gombát, sózom, és fedő alatt párolom. Mikor a levét elfőtte, pirospaprikával megszórom, pici fekete borsot teszek bele (ez nem kell, csak ha szeretik), majd felöntöm vízzel. Forrástól számítva kb. 15 perc múlva félig kész a gomba, ekkor beleöntöm a zöldborsót. Legjobb a friss, de a mirelit is tökéletes. Ezzel összefőzöm. Mikor szaftja lesz, tehát testes a leve, nem híg, akkor kész.
Tányérra szedem a rizst, megszórom petrezselyemmel díszítésül, mellé tálalom a gombaragut. Nagyon laktató, főételnek ajánlom.
Ha valaki szereti a rizottókat, tehet a végén bele paradicsomszószt, oreganót, hozzákeverve a rizst, megszórva sajttal. Csodálatos egytálétel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.