Elkészítés: Az élesztőt 1-1,5 dl tejben egy kiskanál cukorral felfuttatom. Ezt hozzáadom a liszt, margarin, tojás és só keverékéhez, összegyúrom, és legalább egy órát kelesztem.
A tésztát vékonyra nyújtom, és kb. 10X20-as téglalapokra vágom. Ezek közepére teszem a tölteléket, majd félbehajtom, és a széleit kicsit visszahajtva alaposan összenyomkodom. A tetejét megkenem kevés tejjel, és késsel megböködöm. Ezután lassú tűzön világosra sütöm.
Gombás töltelék: A gombát a fűszerekkel egy kicsit párolom, majd a vizet leöntve még melegen összekeverem a margarinnal.
Májas töltelék: Összekeverem a hozzávalókat. Esetleg reszelt sajt is tehető hozzá. Ajánlom a cayenne borsot pikánsabb íze miatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.