Elkészítés: A zúzáról a felesleges maradványokat eltávolítjuk, megmossuk, kis darabokra, a vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk.
Zsiradékban a hagymát üvegesre dinszteljük a fokhagymával, a zúzát átpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, a lecsóalappal saját levében elkezdjük párolni. Ha szükséges, az elfőtt folyadékot apránként pótoljuk mindig kevés vízzel (egy löttyintésnyi bor vagy sör is jó), így főzzük puhulásig.
Hozzáadjuk a gombát, szükség szerint utána fűszerezzük, együtt pároljuk néhány percig, majd rövid pihentetés után tálaljuk (friss gomba levét főzzük el, süssük zsírjára).
Ez esetben párolt tarhonyával és házi savanyúsággal tálaltam, de jól illik hozzá a galuska, főtt tészta, rizs, burgonya… stb. ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.