Előkészítés: A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, vékonyra kiveregetjük, és megsózzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, megpároljuk benne a gombát, és megsózzuk, borsozzuk. A párolt gombát a csirkemell-szeletekre halmozzuk, összegöngyöljük, és hústűvel megtűzzük. A hústekercseket bepanírozzuk, azaz lisztben, kissé felvert tojásfehérjében, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró olajban kb. 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírszalvétára kiszedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. A tejet felforraljuk, a búzakeményítővel besűrítjük. Sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, a petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítjük. A hústekercseket a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizst adhatunk köretnek.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 430 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.