Elkészítés: A hússzeleteket egészen vékonyra kiklopfolom, sózom, meghintem liszttel, és kevés forró olajban gyorsan, csak kifehéredésig sütöm, hogy ne keményedjen meg. Tálra teszem, amíg a tölteléket elkészítem.
A diót durvára darálom, utána tolom a darálón a lila hagymát és a sajtot is. Hozzáadom az egyik tojás sárgáját, tejfölt, fűszerezem ízlés szerint, majd a 2 tojás fehérje felvert habját is belekeverem. Kenhető állagú legyen, ne túl híg.
Kitekerem a leveles tésztát, és a kisült hússzeleteket a felén elrendezem, erre kenem a diós, fűszeres tölteléket, majd meghintem az aszalt áfonyával és a marcipándarabokkal. A papírja segítségével összetekerem, és lehúzom róla a papírt, de az alján meghagyom.
A tetejét megkenem a másik tojás sárgájával, a szép diószemekkel is kirakom a tetejét, és 200 C fokra előmelegített sütőbe tolom, ahol fél órát ezen a hőmérsékleten sütöm, majd további 25 percre visszaveszem a hőmérsékletet 180 C fokra, mert nem szeretném, hogy megégjen a tészta, viszont a belseje süljön át.
Amikor megsült, nem vágom fel azonnal, hanem legalább 20 percet várok vele, és csak utána szeletelem.
Köretként bármit kínálhatunk, legjobb a legegyszerűbb, illetve kompóttal vagy barackos öntettel fokozhatjuk az ízeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.