Elkészítés: A tejet, a tejszínt, 5 dkg cukrot, egy csipet sót és a mákot összekeverjük, és felforraljuk, a grízt belekeverjük, folyamatos kevergetés közben alacsony lángra vesszük, megvárjuk, amíg kicsit besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, a vajat hozzákeverjük.
Egy 20 x 30 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, a masszát kb. 1 cm vastagon beleöntjük a formába, és hűtőszekrényben egy óra alatt kihűtjük.
A kompóthoz a körtét és a barackot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, tepsibe tesszük. A vaníliát félbevágjuk, a belsejét kikaparjuk. A vizet 10 dkg cukorral és a vaníliával együtt felforraljuk, majd a gyümölcsökre öntjük, 20-25 perc alatt 140 fokos sütőben megsütjük.
A masszát kiemeljük a formából, felvágjuk, vagy formával kiszúrjuk, és a kompóttal együtt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.