Elkészítés: A kacsamelleket a bőrös oldalukon beirdaljuk, de igyekszünk a bőrt nem átvágni teljesen. A beirdalt felületetbe belenyomkodjuk a nagyon apróra vágott gyömbért. Egy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, és ezen kezdjük el sütni a kacsamelleket, először bőrös oldalukkal lefelé. A kevés plusz zsiradék segít, hogy kisüljön a kacsa természetes zsírja. Bőrös oldalán 4 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalán is tovább 3 percig sütjük.
Amíg sül a serpenyőben a kacsa, a szójaszószt és a nádcukrot összekeverjük, hogy a cukor felolvadjon. Ezzel a keverékkel megkenjük alaposan a kacsamelleket, majd 170 fokra előmelegített sütőben, alufóliába csomagolva sütjük további 10-12 percig, az utolsó 2 percre levesszük-kinyitjuk a fóliát, hogy a máz kellemesen rákaramellizálódjon a húsra.
Amíg sül a hús, gyorsan elkészítjük a salsát, ehhez nem kell más, mint óvatosan meghámozni a kaktuszfügét (vigyázat, a kis tüskék alattomosan szúrnak), apró kockákra vágni a húsát, a lilahagymát és a koriandert felaprítani, majd összeforgatni őket a lime reszelt héjával és facsart levével, valamint kevés olívaolajjal és ízlés szerint némi sóval, borssal.
A megsült szójás-mázas kacsamellet vékony szeletelve vágva tálaljuk, frissen főtt basmati rizzsel és az izgalmas gyümölcsös salsával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.