50 dkg finomlisztet, 25 dkg margarint, 1 evőkanál sót elmorzsolunk, közepébe egy mélyedést készítünk, ebbe 2 dl langyos tejet, 1 kávéskanál cukrot öntünk, és belemorzsolunk 2,5 dkg élesztőt. 1 tojást keverünk hozzá. Amikor az élesztő felfutott, közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Lisztezett kelesztőtálba rakjuk, lefedjük, és néhány órára a hűtőbe rakjuk kelni, de egy éjszakán át is kelhet. Néha elővehetjük, átgyúrjuk és vissza a hűtőbe (ez elhagyható). A hűtőből kivéve jól átgyúrjuk, hogy hólyagos legyen. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel bevagdaljuk a tetejét, majd szaggatjuk. Tepsibe tesszük, tojással megkenjük. Reszelt sajtot, majd gyufaszál vastagságúra vágott füstölt szalonnát, tarját vagy combot teszünk a tetjére. Aki szereti, köménymaggal, szezámmaggal hintse meg. 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.