Dolgozzuk össze az átszitált lisztet a tojással, a puha vajjal, egy csipet sóval és a cukorral. Csomagoljuk a tésztát folpakba, és pihentessük a hűtőben 1 órát.
Ezután nyújtsuk kb. 4-5 mm vékonyra, és helyezzük kivajazott, kilisztezett piteformába úgy, hogy legyen pereme. Szurkáljuk meg villával, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Hagyjuk kihűlni.
A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe. A kimagozott és feldarabolt szilvát tegyük edénybe 1 dl vízzel és a cukorral együtt. A keményítőt kevés vízzel keverjük csomómentesre, majd öntsük a szilvához, és főzzük kb. 5 percig, amíg besűrűsödik. Adjuk a masszához a durvára vágott diót és a kinyomkodott zselatint is, és állandó kevergetés mellett melegítsük, amíg a zselatin feloldódik. A keveréket töltsük a kihűlt tésztára, és tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.