Elkészítés: Két nagy gáztepsit sütőpapírral borítok. A sajtokat finomra reszelem.
A kétféle lisztet a sütőporral egy tálban alaposan összekeverem. Egy nagy keverőtálba halmozom a sajtokat és a túrót, hozzáadom a puha vajat, csipetnyi sót, borsot, valamint a tejet. A sóval érdemes óvatosan bánni, mert a sajtok sótartalma meglehetősen nagy, amely sütés után érezhető igazán.
A háztartási robotgép dagasztóbetétjével alacsony fokozaton keverni kezdem, majd fokozatosan adagolom hozzá a lisztet. Ha tészta összeállt, nagyjából 3-4 cm átmérőjű golyókat formálok belőle. A kis golyókból 24-25 cm hosszúságú, vékony rudakat sodrok, melyeket pereccé formálok és az előkészített tepsikre sorakoztatok. 1-2 cm távolságot érdemes hagyni közöttük, mert valamelyest nőni fognak sütés közben.
A sütőt 175 fokra előmelegítem. A tojást kissé felverem, a perecek tetejét megkenem, majd mindegyikre szórok a szezámmagból.
Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöm. Rácson hagyom hűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.