A gyors salátafőzelékhez a salátát megmossuk, leveleire szedjük és kevés sós vízben megfőzzük a fokhagymákkal együtt.
Elkészítjük a rántást: a forró olajra rászórjuk a lisztet, viágosra pirítjuk, majd felöntjük a hideg tejjel és a saláta leszűrt levével. Szűrőn át visszaöntjük az egészet a salátára és összeforraljuk. A tűzről levéve ecettel ízesítjük, megszórjuk cukorral és ha kell, sózzuk.
A tojásokból a szokásos módon tükörtojást sütünk és a főzelékkel együtt tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a főzelék szobahőmérsékletűre hűtve finom, igazi hűsítő, könnyű nyári étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.