A salátát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, az olaj felét feltesszük a tűzre és megdinszteljük benne a fokhagymát.
Megfuttatjuk, beleforgatjuk a salátát és felöntjük annyi vízzel (vagy húsleves alaplével), hogy ellepje.
Sózzuk és borsozzuk. Ha felforrt, akkor behabarjuk: a tejfölt és a keményítőt kikeverjük kevés vízzel és a forrásban lévő salátához öntjük egy hirtelen mozdulattal, jól elkeverjük, majd felforraljuk.
Ízesítjük édesítővel és ecettel ízlés szerint. A forró olajban a tojásokat készre sütjük, és azokkal tálaljuk.
Megjegyzés
Ha gyors és egyszerű könnyű és húsmentes ebédre vágyunk akkor saláta főzelék ,tükör tojással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.