Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a lisztet, a vizet és a sütőport. Majd a tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan az elkészített tésztához keverjük. Két vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük. (Én pohárba vizet szoktam a sütőtérbe tenni a pára végett, így lazább a tészta.)
Ha megsült, levesszük a papírt róla, és feltekerjük. Amikor kihűlt, lekvárral megkenjük, roládot készítünk belőle. Egy tálat kibélelünk fóliával. A zselatint kiforraljuk, a gyümölcsöt porcukorral összezúzzuk vagy turmixoljuk, majd a zselatint hozzáadjuk. Közben a tejszínt felverjük, és a gyümölccsel összeforgatjuk.
A piskótatekercseket 1 cm vastagságúra felszeleteljük, 6 szeletet félreteszünk, a többivel teljesen kibéleljük a tálunkat. A krém felét beleöntjük, majd az egész gyümölcsök, majd a krém másik fele következik. A tetejére helyezzük a félretett piskótaszeleteket. A fólia széleit ráhajtjuk úgy, hogy befedje. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor lapos tálra, tálcára borítjuk, a fóliától megszabadítjuk. Szeletelhető vagy tetszés szerint még díszíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.