Előkészítés: Az epret szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd meghintjük a porcukorral, a citrom átszűrt levével és a likőrrel, fedő alatt 30 percig pihentetjük-érleljük. Alufóliából 8 db 10-12 cm széles, 35 cm hosszú csíkot vágunk, és szorosan a felfújtformák köré simítjuk.
Elkészítés: A gránátalmát „derékban” félbevágjuk, szétnyitott ujjú tenyerünkbe fogjuk, és evőkanállal erősen megütögetjük, hogy a magok kihulljanak belőle. Félreteszünk a díszítéshez 2 evőkanálnyit, a többit áttörjük, levét az eperhez adjuk, és nem túl finomra, inkább darabosra turmixoljuk. A kristálycukrot és 6 evőkanál vizet 1 percig forraljuk. Meleg, de nem tűzforró vízfürdőbe állított, fém habüstbe csúsztatjuk a tojásfehérjéket, keményre felverjük, majd vékony sugárban, apránként hozzáöntjük a meleg szirupot, és fényes habbá verjük. Felverünk 4 dl tejszínt. Apránként a tojáshabhoz adjuk az eperturmixot, aztán a tejszínhabot, és arányosan elosztva az alufóliával felmagasított formákba simítjuk. Legalább 4 órára betesszük a mélyhűtőbe. Tálalás előtt 15 perccel kivesszük a mélyhűtőből a formákat, lehántjuk róluk az alufóliát. Kemény habbá verjük a maradék 4 dl tejszínt, csillagbetétes habzsákba szedjük, és vastagon bevonjuk vele a parfét, végül megszórjuk a félretett gránátalmamagokkal.
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.