Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Finomfőzelék
Epres blondie
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Káposztás tészta egyszerűen
Gyümölcsfelfújt likőrrel recept
recept
Mester

Gyümölcsfelfújt likőrrel

60 perc
0 adag
Megfizethető
3
2002. 10. 03.

Elkészítés

Előkészítés: Az epret szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd meghintjük a porcukorral, a citrom átszűrt levével és a likőrrel, fedő alatt 30 percig pihentetjük-érleljük. Alufóliából 8 db 10-12 cm széles, 35 cm hosszú csíkot vágunk, és szorosan a felfújtformák köré simítjuk.
Elkészítés: A gránátalmát „derékban” félbevágjuk, szétnyitott ujjú tenyerünkbe fogjuk, és evőkanállal erősen megütögetjük, hogy a magok kihulljanak belőle. Félreteszünk a díszítéshez 2 evőkanálnyit, a többit áttörjük, levét az eperhez adjuk, és nem túl finomra, inkább darabosra turmixoljuk. A kristálycukrot és 6 evőkanál vizet 1 percig forraljuk. Meleg, de nem tűzforró vízfürdőbe állított, fém habüstbe csúsztatjuk a tojásfehérjéket, keményre felverjük, majd vékony sugárban, apránként hozzáöntjük a meleg szirupot, és fényes habbá verjük. Felverünk 4 dl tejszínt. Apránként a tojáshabhoz adjuk az eperturmixot, aztán a tejszínhabot, és arányosan elosztva az alufóliával felmagasított formákba simítjuk. Legalább 4 órára betesszük a mélyhűtőbe. Tálalás előtt 15 perccel kivesszük a mélyhűtőből a formákat, lehántjuk róluk az alufóliát. Kemény habbá verjük a maradék 4 dl tejszínt, csillagbetétes habzsákba szedjük, és vastagon bevonjuk vele a parfét, végül megszórjuk a félretett gránátalmamagokkal.

Megjegyzés
Munka: kb. 1 óra Fogyasztható: kb. 5 óra múlva 1 adag: 558 kcal Egyéb aromás gyümölcsökkel (pl. banán, ananász), mélyhűtött vagy befőtt őszibarackkal, meggyel is készíthetjük. Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Recept értékelése

3 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.