Elkészítés: A gyümölcsrizzsel kezdem: egy lábosban felteszek kb. fél liter vizet forrni, majd beleszórom a megmosott, lecsepegtetett rizst. Néha megkeverem, és puhára főzöm. Ezután hozzáöntöm a tejet, a fűszereket, a narancshéjat, és forralom tovább, majd amikor már felforrt, akkor rakom bele a kevés tejjel és cukorral elkevert vaníliás pudingport. Végül a megmosott mazsolát is hozzáadom.
A piskótához egy nagyobb tálba ütöm a tojásokat, és a cukorral meg a tejjel keverőgéppel 10 percig keverem, ez idő alatt jól felhabosodik. Hozzászórom a lisztet és a sütőport, elkeverem, majd az aszalt gyümölcsöket is belekeverem.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű (33 x 35 cm) tepsibe sütőpapírt teszek, majd beleöntöm a piskótamasszát. Tűpróbáig sütöm, ez kb. 25 perc, majd kiveszem és hagyom kihűlni.
Amikor a piskóta kihűlt, elfelezem keresztben, majd az egyik lapot tálcára teszem. Mivel elég vastag így, a vastagságát is megfelezem, és megtöltöm az elkészült gyümölcsrizzsel. A tetejére pár kanál baracklekvárt teszek.
Hűtőben hagyom dermedni, és csak ezután szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.