A meringue elkészítéséhez a tojásfehérjéket keverőtálba ütjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, majd csipet sóval félkeményre verjük a robotgép segítségével.
Kis adagokban beleszórjuk a cukrot, és további 2-3 percig verjük, hogy fényes, kemény állagú habot kapjunk. Közben ellenőrizzük, hogy a cukor feloldódott-e: az ujjainkkal összedörzsölünk egy kevés tojásfehérjehabot, ha sima állagú, a cukor feloldódott, ha még szemcsésnek érezzük, továbbverjük.
A fehérjehabot annyifelé osztjuk, ahány árnyalatú habcsókot szeretnénk készíteni, és a különböző ételfestékekkel színezzük az adagokat. 1-2 cseppnyi ételfesték bőven elég.
Teáskanál segítségével kis halmokat teszünk a színes habcsókokból a sütőpapírral bélelt tepsibe, és 120 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a legfinomabb habcsók
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.