A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat úgy, hogy nagyobb vajdarabok is maradjanak benne. Kis részletekben hozzáadunk legfeljebb 2-3 ek jéghideg vizet, éppen csak annyit, hogy összeálljon a tészta. Korongot formázunk belőle, folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
Az előkészített pitetésztát kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk ki. Kibélelünk vele egy piteformát, a kilógó tésztaszéleket levágjuk, majd a formát a fagyasztóba tesszük 15 percre.
A tésztára alufóliát fektetünk, megtöltjük szárazbabbal, és így sütjük 200 fokon 15 percig. Ezután levesszük a tésztáról a babot a fóliával együtt, villával megszurkáljuk az alját, és 190 fokon még 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
5 dl vízbe tesszük a cukrot, a kukoricakeményítőt és egy csipet sót. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és a frissen facsart citromlevet, majd belereszeljük a citrom héját. Közepes hőfokon főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg besűrűsödik, majd hozzákeverjük a vajat, és a formába töltjük. Folpakkal letakarjuk, és lehűtjük.
A habcsókhoz lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot verünk. Habzsákba töltjük, és a pite tetejére nyomjuk, majd a sütőbe tesszük, és grill fokozaton, 200 fokon aranybarnára pirítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.