A gesztenyepürés habcsókroládhoz szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb. 42 x38 cm-es tepsit. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is. A habot a tepsibe simítjuk, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni. 170 C-os sütőben kb. 20 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Kikészítünk egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók alap ráfér, megszórjuk porcukorral, és erre ráborítjuk a kihűlt süteményt.
A gesztenyemasszát egy kis rummal ízesítjük, és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsóklapra, ügyeljünk, hogy mindenhova egyformán jusson. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a habcsók közepére halmozzuk, és óvatosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele. Amikor a csokoládé megszilárdul, szeletelhetjük a roládot. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés
A felhalmozódott tojásfehérjékből egy csodálatos sütemény a végeredmény. Ajánlom mindenkinek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.