A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasszuk, majd hagyjuk visszahűlni. Egy keverőtálba tesszük a porcukrot, hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, majd alaposan összekeverjük. Ezután állandó keverés mellett egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, és mindegyikkel külön-külön összekeverjük. Ezután hozzácsorgatjuk a felolvasztott, de már kihűlt csokoládét, és tovább keverjük. Végül a lisztet összekeverjük a kakaóval, majd átszitáljuk, és állandó keverés mellett, a masszához kanalazzuk. 1-2 perc alatt simára keverjük, majd egy kizsírozott, kilisztezett tortaformába öntjük. (a formát zsírozás és lisztezés helyett sütőpapírral is kibélelhetjük)
A tortát előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 percig, tűpróbáig sütjük. Arra figyeljünk, hogy ne nagyon szárítsuk ki sütés közben a tésztát. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem) A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük ki egészen.
A gesztenyemasszát egy kisebb lyukú reszelőn lerezseljük, vagy a krumplinyomóval átnyomjuk. Ezután hozzáadjuk a puha, felkockázott vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a rumot, majd simára keverjük. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
3 dl Hulalát kemény habbá verünk, és apránként, keverőkanállal összekeverjük a gesztenyés krémmel. A teljesen kihűlt tortalapot egy 24 cm-es sütőpapírral kibélelt formába helyezzük, és rákanalazzuk krémet, és egyenletesen elsimítjuk a tetején. A maradék 2 dl Hulalát szintén kemény habbá verjük fel, majd egyenletesen rákanalazzuk a gesztenyés krémre. Ezutánpár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe tesszük a tortát, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A tojásfehérjét egy keverőtálba tesszük, majd megszórjuk egy csipet sóval, és robotgéppel elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzá kanalazzuk a porcukrot. Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először hozzá csorgatjuk az ecetet, majd apránként beleszórjuk a keményítőt. 1-2 percig keverjük még, hogy egy jó kemény habot kapjunk.
Ezután egy sütőpapírra egy vékony, 24 cm-es kört kenünk a habból, majd a maradék hab 2/3 részéből egy fagyiskanállal kis golyókat halmozunk szorosan egymás mellé. A maradék habot habzsákba tesszük, és szintén a sütőpapírra kis fenyőfákat formázunk a habból. Ezután előmelegített sütőbe helyezzük, 80 fokos sütőbe, majd 70-80 percig szárítjuk. (Én légkeverésnél 80 fokon, 70 percig szárítottam.)
Amikor kivesszük a sütőből, óvatosan leemeljük a sütőpapírról a habcsóklapot és a fenyőket, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük. (Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert könnyen törik. Én egy vékony spatulával óvatosan alányúlva választottam le a sütőpapírról.)
Tálalás előtt kivesszük a tortát a hűtőből, és egy tortatálra helyezzük, majd óvatosana tejszínhab tetejére tesszük a habcsóklapot, az oldalára pedig egy pötty tejszínhabbal felragasszuk a habcsók fenyőket, és végül ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.