Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés hótorta recept
recept
Mester

Gesztenyés hótorta

90 perc
8 adag
Költséges
2019. 01. 12.

Elkészítés

  1. A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasszuk, majd hagyjuk visszahűlni. Egy keverőtálba tesszük a porcukrot, hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, majd alaposan összekeverjük. Ezután állandó keverés mellett egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, és mindegyikkel külön-külön összekeverjük. Ezután hozzácsorgatjuk a felolvasztott, de már kihűlt csokoládét, és tovább keverjük. Végül a lisztet összekeverjük a kakaóval, majd átszitáljuk, és állandó keverés mellett, a masszához kanalazzuk. 1-2 perc alatt simára keverjük, majd egy kizsírozott, kilisztezett tortaformába öntjük. (a formát zsírozás és lisztezés helyett sütőpapírral is kibélelhetjük)
  2. A tortát előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 percig, tűpróbáig sütjük. Arra figyeljünk, hogy ne nagyon szárítsuk ki sütés közben a tésztát. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem) A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük ki egészen.
  3. A gesztenyemasszát egy kisebb lyukú reszelőn lerezseljük, vagy a krumplinyomóval átnyomjuk. Ezután hozzáadjuk a puha, felkockázott vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a rumot, majd simára keverjük. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
  4. 3 dl Hulalát kemény habbá verünk, és apránként, keverőkanállal összekeverjük a gesztenyés krémmel. A teljesen kihűlt tortalapot egy 24 cm-es sütőpapírral kibélelt formába helyezzük, és rákanalazzuk krémet, és egyenletesen elsimítjuk a tetején. A maradék 2 dl Hulalát szintén kemény habbá verjük fel, majd egyenletesen rákanalazzuk a gesztenyés krémre. Ezutánpár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe tesszük a tortát, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  5. A tojásfehérjét egy keverőtálba tesszük, majd megszórjuk egy csipet sóval, és robotgéppel elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzá kanalazzuk a porcukrot. Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először hozzá csorgatjuk az ecetet, majd apránként beleszórjuk a keményítőt. 1-2 percig keverjük még, hogy egy jó kemény habot kapjunk.
  6. Ezután egy sütőpapírra egy vékony, 24 cm-es kört kenünk a habból, majd a maradék hab 2/3 részéből egy fagyiskanállal kis golyókat halmozunk szorosan egymás mellé. A maradék habot habzsákba tesszük, és szintén a sütőpapírra kis fenyőfákat formázunk a habból. Ezután előmelegített sütőbe helyezzük, 80 fokos sütőbe, majd 70-80 percig szárítjuk. (Én légkeverésnél 80 fokon, 70 percig szárítottam.)
  7. Amikor kivesszük a sütőből, óvatosan leemeljük a sütőpapírról a habcsóklapot és a fenyőket, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük. (Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert könnyen törik. Én egy vékony spatulával óvatosan alányúlva választottam le a sütőpapírról.)
  8. Tálalás előtt kivesszük a tortát a hűtőből, és egy tortatálra helyezzük, majd óvatosana tejszínhab tetejére tesszük a habcsóklapot, az oldalára pedig egy pötty tejszínhabbal felragasszuk a habcsók fenyőket, és végül ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

11 GESZTENYÉS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI >>>

11 EGYSZERŰ ÉS ELRONTHATATLAN TORTA >>>

Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk az ünnepi asztalon.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta
Recept
Rafinált

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta

120 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Gesztenyés-kekszes szelet
Recept
Egyszerű

Gesztenyés-kekszes szelet

50 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Esterházy torta VII.
Recept
Mester

Esterházy torta VII.

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Retró gyümölcstorta
Recept
Rafinált

Retró gyümölcstorta

120 perc
|
4 adag
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eperhabtorta
Recept
Rafinált

Eperhabtorta

65 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Egyszerű csokitorta
Recept
Mester

Egyszerű csokitorta

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Csokoládés húsvéti torta
Recept
Mester

Csokoládés húsvéti torta

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Gesztenyepürés habcsókrolád recept
Recept
Mester

Gesztenyepürés habcsókrolád

210 perc
|
4 adag
|
Költséges
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Gesztenyés-vaníliás torta recept
Recept
Mester

Gesztenyés-vaníliás torta

75 perc
|
10 adag
|
Költséges
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Pillekönnyű torta gesztenyepüréből recept
Recept
Bonyolult

Pillekönnyű torta gesztenyepüréből

90 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Orbán Katalin szerző profilképe

Orbán Katalin

Friss receptek

Rakott zöldbab tejföllel recept
Recept
Egyszerű

Rakott zöldbab tejföllel

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lákovicsné Kazi Jázmin szerző profilképe

Lákovicsné Kazi Jázmin

Mazsolás túrós muffin recept
Recept
Egyszerű

Mazsolás túrós muffin

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Rumbaba recept
Recept
Mester

Rumbaba

220 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival recept
Recept
Bonyolult

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival

160 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Matcha teás tiramisu recept
Recept
Rafinált

Matcha teás tiramisu

60 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csirkepaprikás túrós tésztán sütve recept
Recept
Bonyolult

Csirkepaprikás túrós tésztán sütve

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rákóczi-túrós pite recept
Recept
Mester

Rákóczi-túrós pite

120 perc
|
16 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös tészta recept
Recept
Egyszerű

Sütőtökös tészta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Négysajtos pizza recept
Recept
Egyszerű

Négysajtos pizza

75 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos lebbencsleves recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos lebbencsleves

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal recept
Recept
Egyszerű

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.