Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gesztenyés hótorta recept
recept
Mester

Gesztenyés hótorta

90 perc
8 adag
Költséges
2019. 01. 12.

Elkészítés

  1. A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasszuk, majd hagyjuk visszahűlni. Egy keverőtálba tesszük a porcukrot, hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, majd alaposan összekeverjük. Ezután állandó keverés mellett egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, és mindegyikkel külön-külön összekeverjük. Ezután hozzácsorgatjuk a felolvasztott, de már kihűlt csokoládét, és tovább keverjük. Végül a lisztet összekeverjük a kakaóval, majd átszitáljuk, és állandó keverés mellett, a masszához kanalazzuk. 1-2 perc alatt simára keverjük, majd egy kizsírozott, kilisztezett tortaformába öntjük. (a formát zsírozás és lisztezés helyett sütőpapírral is kibélelhetjük)
  2. A tortát előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 percig, tűpróbáig sütjük. Arra figyeljünk, hogy ne nagyon szárítsuk ki sütés közben a tésztát. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem) A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük ki egészen.
  3. A gesztenyemasszát egy kisebb lyukú reszelőn lerezseljük, vagy a krumplinyomóval átnyomjuk. Ezután hozzáadjuk a puha, felkockázott vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a rumot, majd simára keverjük. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
  4. 3 dl Hulalát kemény habbá verünk, és apránként, keverőkanállal összekeverjük a gesztenyés krémmel. A teljesen kihűlt tortalapot egy 24 cm-es sütőpapírral kibélelt formába helyezzük, és rákanalazzuk krémet, és egyenletesen elsimítjuk a tetején. A maradék 2 dl Hulalát szintén kemény habbá verjük fel, majd egyenletesen rákanalazzuk a gesztenyés krémre. Ezutánpár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe tesszük a tortát, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  5. A tojásfehérjét egy keverőtálba tesszük, majd megszórjuk egy csipet sóval, és robotgéppel elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzá kanalazzuk a porcukrot. Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először hozzá csorgatjuk az ecetet, majd apránként beleszórjuk a keményítőt. 1-2 percig keverjük még, hogy egy jó kemény habot kapjunk.
  6. Ezután egy sütőpapírra egy vékony, 24 cm-es kört kenünk a habból, majd a maradék hab 2/3 részéből egy fagyiskanállal kis golyókat halmozunk szorosan egymás mellé. A maradék habot habzsákba tesszük, és szintén a sütőpapírra kis fenyőfákat formázunk a habból. Ezután előmelegített sütőbe helyezzük, 80 fokos sütőbe, majd 70-80 percig szárítjuk. (Én légkeverésnél 80 fokon, 70 percig szárítottam.)
  7. Amikor kivesszük a sütőből, óvatosan leemeljük a sütőpapírról a habcsóklapot és a fenyőket, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük. (Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert könnyen törik. Én egy vékony spatulával óvatosan alányúlva választottam le a sütőpapírról.)
  8. Tálalás előtt kivesszük a tortát a hűtőből, és egy tortatálra helyezzük, majd óvatosana tejszínhab tetejére tesszük a habcsóklapot, az oldalára pedig egy pötty tejszínhabbal felragasszuk a habcsók fenyőket, és végül ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

11 GESZTENYÉS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI >>>

11 EGYSZERŰ ÉS ELRONTHATATLAN TORTA >>>

Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk az ünnepi asztalon.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Esterházy torta VII.
Recept
Mester

Esterházy torta VII.

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Retró gyümölcstorta
Recept
Rafinált

Retró gyümölcstorta

120 perc
|
4 adag
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eperhabtorta
Recept
Rafinált

Eperhabtorta

65 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Egyszerű csokitorta
Recept
Mester

Egyszerű csokitorta

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Csokoládés húsvéti torta
Recept
Mester

Csokoládés húsvéti torta

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Dobostorta
Recept
Bonyolult

Dobostorta

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Métereskalács-torta
Recept
Mester

Métereskalács-torta

90 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Gesztenyepürés habcsókrolád recept
Recept
Mester

Gesztenyepürés habcsókrolád

210 perc
|
4 adag
|
Költséges
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Gesztenyés-vaníliás torta recept
Recept
Mester

Gesztenyés-vaníliás torta

75 perc
|
10 adag
|
Költséges
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Pillekönnyű torta gesztenyepüréből recept
Recept
Bonyolult

Pillekönnyű torta gesztenyepüréből

90 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Orbán Katalin szerző profilképe

Orbán Katalin

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.