A tojásokat szétválasztjuk. A vaníliakrémhez a hat tojássárgáját, 15 dkg cukorral robotgéppel fehéredésig keverünk, majd kanállal csomómentesen belekeverjük a lisztet. A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. (Bele lehet dobni a tejbe a félbe vágott vanília rudat is.) Mikor forrni kezd, levesszük a tűzről, és állandóan kevergetve vékony sugárban a tojássárgás cukorhoz adjuk. Az így kapott keveréket visszatesszük a tűzre, és jó sűrű pudinghoz hasonlóra főzzük.
Közben a megmaradt tojásfehérjéket egy habüstbe öntjük, és a habüstöt egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött kemény habot verünk a tojásfehérjékből a megmaradt 5 dkg cukor hozzáadásával. (Legalább 10 percig verjük, hogy jól átfőjön, de állandóan keverjük, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk.) Óvatosan, hogy össze ne törjön, a kemény tojásfehérje-habot a tojássárgás krémbe forgatjuk. A krémet alaposan kihűtjük
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét - a cukrot apránként hozzáadva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojás sárgákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba a lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, rácsra borítva kihűtjük.
A megfőtt, krumplinyomón áttört gesztenyét sima krémmé keverjük a cukorral és a tejszínnel. A csokoládét megolvasztjuk, és belekeverjük a rumot.
A torta összeállításához a piskótalapot két rétegre vágjuk. Az alsót a tortaforma aljába tesszük. Megkenjük a gesztenyekrém felével, majd rákenjük a vaníliakrém felét. A másik piskótakorongot falatnyi darabokra tépkedjük, és a vaníliakrém tetejére szórjuk, majd kicsit lenyomkodjuk. A piskótadarabkákat meglocsoljuk a rumos csokoládéval. Ezután megint egy réteg gesztenyekrém következik. Végül a tortát bevonjuk a maradék vaníliakrémmel. Oldalát tetejét felvert tejszínnel bevonjuk és díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.