A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Először elkészítjük az égetett tésztát. A tejet és a vajat felforraljuk, majd visszavesszük a hőfokot, és az átszitált lisztet is belekavarjuk. Addig tartjuk a lángon folyamatos kevergetés mellett, amíg szép egyneművé válik a massza, és elválik az edény falától (kb. 2-3 perc). Levesszük a tűzről, kissé hűlni hagyjuk.
Ezután a tojásokat egyesével belekavarjuk egy kézi mixer segítségével. A szükséges tojásmennyiség függ a tojások nagyságától is. A lényeg, hogy akkor lesz jó a tésztánk, ha a hüvelyk és mutató ujjunk között kb. 2 cm-es szálat tudunk belőle húzni. Ezután belekeverjük a sajtot. Sózzuk, borsozzuk, esetleg egy csipet szerecsendióval is ízesíthetjük.
Habzsákba töltjük, és az előkészített sütőlemezre kis halmocskákat (kb. 10 forintos átmérőjűt) nyomunk belőle. A halmocskák között hagyjunk távolságot, hiszen sütés közben jókorára nőnek. A kis kupacok hegyét vizes ujjal elsimítjuk, majd megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 25-30 perc alatt, amíg szép barnák nem lesznek, készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.