Elkészítés: A tésztához 30 dkg lisztet a porcukorral és a sütőporral elkeverünk. Hozzáadjuk 1 citrom levét és reszelt héját, majd a tojások sárgáját. Összegyúrjuk, és kinyújtjuk 1 cm vastagságúra.
Rákenjük a következő réteget: a 15 dkg vajat egy tálban kissé felolvasztjuk (kb. 1 percre lefedve, mikro olvasztóprogram, de ne legyen forró és folyós), és belekeverjük a 20 dkg lisztet. A tésztát összehajtogatjuk, és 20 percig pihentetjük.
A töltelékhez a reszelt almát megfőzzük citromlével, a cukorral és a zsemlemorzsával, majd hagyjuk kihűlni. Ez előre elkészíthető. És ízesíthetjük darált dióval, mandulával vagy mazsolával, ízlés szerint.
A tésztát ismét kinyújtjuk lisztezett deszkán, és virág formájú kiszúróval kiszaggatjuk. Majd kivajazott muffinformába rakjuk, és a közepükre teáskanállal kihűlt almás tölteléket halmozunk. Kb. 170 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Közben a habsapkákhoz a tojásfehérjéket a porcukorral és a keményítővel összekeverjük, és nagyon kemény habot készítünk belőle.
A félig sült kosárkákra habzsákkal nyomjuk rá a habsapkákat, és visszadugjuk a sütőbe, 150 fokon sütjük még 15 percig légkeverés mellett. Inkább szárítjuk, és ne hagyjuk megbarnulni a habot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.