Elkészítés: A hirtelen összegyúrt pitetésztát tortaformába simítom kis pihentetés után, hogy legyen pereme is. 10 percig 180 °C-on elősütöm. Kiveszem, és lekvárral vastagon megkenem. Nálam ez őszibarack lekvár, de fügelekvár lenne a legjobb variáció! Erre ültetem a felszeletelt-cikkezett fügét.
A habhoz előveszek 2 tojást. A pitéből fennmaradt fehérjéhez hozzájön ez a kettő is, amit keményre verek csipet sóval. A sárgájához hozzáteszek 2 kanál lisztet, 10 dkg cukrot, 1 dl tejfölt, alaposan elkavarom, majd fellazítom a habbal. Ezzel koronázom meg a pitét.
Visszatolva a sütőbe bő fél óra alatt aranybarna habot kapunk. Na, ekkor jó, mikor ilyen csodaszép!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.