Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Habos gesztenyetorta recept
recept
Rafinált

Habos gesztenyetorta

0 perc
6 adag
Átlagos
2021. 09. 28.

Elkészítés

  1. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, majd keverjük alaposan össze. Ezután állandó keverés mellett egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, és mindegyikkel külön-külön keverjük alaposan össze.Ezután csorgassuk hozzá a felolvasztott, de már kihűlt csokoládét, és keverjük tovább.Végül a lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk át, és állandó keverés mellett, kanalazzuk a masszához. 1-2 perc alatt keverjük simára, majd öntsük bele egy kizsírozott, kilisztezett tortaformába. (a formát zsírozás és lisztezés helyett sütőpapírral is kibélelhetjük)Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, tűpróbáig. Arra figyeljünk, hogy ne nagyon szárítsuk ki sütés közben a tésztát. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.A gesztenyemasszát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn, vagy a krumplinyomóval nyomjuk át.Ezután adjuk hozzá a puha, felkockázott vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a rumot, majd keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)3 dl Hulalát verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverőkanállal keverjük össze a gesztenyés krémmel.A teljesen kihűlt tortalapot helyezzük bele egy 24 cm-es sütőpapírral kibélelt formába, majd kanalazzuk rá a krémet, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. A maradék 2 dl Hulalát szintén verjük fel kemény habbá, majd egyenletesen kanalazzuk rá a gesztenyés krémre. Ezután tegyük be a tortát pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a keményítőt. Végül pedig keverjük még 1-2 percig, hogy egy jó kemény habot kapjunk.Ezután egy sütőpapírra kenjünk egy vékony, 24 cm-es kört a habból, majd a maradék hab 2/3 részéből egy fagyiskanállal halmozzunk szorosan egymás mellé kis golyókat.A maradék habot tegyük habzsákba, és szintén sütőpapírra formázzunk kis fenyőfákat a habból. Ezután helyezzük be előmelegített, 80 fokos sütőbe, majd szárítsuk 70-80 percig. (Én légkeverésnél 80 fokon, 70 percig szárítottam.)Ezután vegyük ki a sütőből, óvatosan emeljük le a sütőpapírról a habcsóklapot és a fenyőket, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen. (Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert könnyen törik. Én egy vékony spatulával óvatosan alányúlva választottam le a sütőpapírról.)Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük egy tortatálra, majd óvatosan tegyük a tejszínhab tetejére a habcsóklapot, az oldalára pedig egy pötty tejszínhabbal ragasszuk fel a habcsók fenyőket, és végül ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk pl. karácsonykor az ünnepi asztalon.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Lassan sült fehérboros tarja
Recept
Mester

Lassan sült fehérboros tarja

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal
Recept
Egyszerű

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Gluténmentes kakaós csiga
Recept
Bonyolult

Gluténmentes kakaós csiga

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Pisztáciás tiramisu
Recept
Rafinált

Pisztáciás tiramisu

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

3 hozzávalós banános palacsinta
Recept
Egyszerű

3 hozzávalós banános palacsinta

20 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus csülök pékné módra
Recept
Mester

Klasszikus csülök pékné módra

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Dubarry-szelet
Recept
Mester

Dubarry-szelet

65 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Retró kókuszkocka
Recept
Egyszerű

Retró kókuszkocka

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkas Bernadett szerző profilképe

Farkas Bernadett

Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Recept
Egyszerű

Birsalmasajt tartósítószer-mentesen

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Lassan sült fehérboros tarja recept
Recept
Mester

Lassan sült fehérboros tarja

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Gluténmentes kakaós csiga recept
Recept
Bonyolult

Gluténmentes kakaós csiga

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Pisztáciás tiramisu recept
Recept
Rafinált

Pisztáciás tiramisu

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

3 hozzávalós banános palacsinta recept
Recept
Egyszerű

3 hozzávalós banános palacsinta

20 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus csülök pékné módra recept
Recept
Mester

Klasszikus csülök pékné módra

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Dubarry-szelet recept
Recept
Mester

Dubarry-szelet

65 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Retró kókuszkocka recept
Recept
Egyszerű

Retró kókuszkocka

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkas Bernadett szerző profilképe

Farkas Bernadett

Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Recept
Egyszerű

Birsalmasajt tartósítószer-mentesen

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkemell pörkölt tésztával recept
Recept
Egyszerű

Csirkemell pörkölt tésztával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Holstein szelet recept
Recept
Egyszerű

Holstein szelet

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Alap túrós palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Alap túrós palacsinta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.