Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Ehető adventi koszorú recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Ehető adventi koszorú

90 perc
4 adag
Költséges
2023. 11. 29.

Elkészítés

  1. A tésztához keverőtálba öntjük a tejet és hozzáadjuk a tojássárgákat. Hozzámorzsoljuk az élesztőt és picit összekeverjük a robotgéppel.
  2. Beleszitáljuk a tejes keverékbe a lisztet, a sót és a porcukrot. Lassú fokozatra kapcsoljuk a gépet, és néhány percig dagasztjuk a tésztát. Közben a vajat adagokban hozzácsipegetjük, majd végül a zsírt is ugyanígy részletekben keverjük bele a tésztába. Amikor ezzel is elkészültünk, a dagasztógépet magasabb fokozatra emeljük, és a tésztát simára dagasztjuk.
  3. Lisztezett deszkára tesszük a tésztát. Kimérünk belőle a koszorúhoz 50 dkg tésztát, a többit félretesszük a díszítéshez. Hűtőbe tesszük és 1-2 órát pihentetjük, hűtjük.
  4. Közben a töltelékhez a magokat külön-külön lepirítjuk. A pisztácia felét tegyük félre.
  5. A fügét lepürésítjük, hozzáadjuk az apróra vágott datolyát, tokaji aszúba áztatott aranymazsolát, a bor maradékát, a durvára vágott aszalt szilvát, az étcsokoládét, esetleg kandírozott citrom- és narancshéjat, valamint a lepirított magokat. Ezeket egyenletes masszává keverjük. Keményebb gyurmaállagúnak kell lennie.
  6. A lehűtött tésztát 2-3 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk, majd a fügés masszát egyenletesen eloszlatjuk rajta. Feltekerjük és koszorú formát készítünk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Egész tojást felverünk, és alaposan lekenjük vele. 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  7. Amíg kel a tészta, serpenyőben felhevítjük a cukrot, világos karamellt készítünk belőle. A zsírpapírra helyezett fogpiszkálókra óvatosan lángot formázva csöpögtetjük a karamellt, majd hagyjuk megdermedni.
  8. A cannoli hüvelyek egyik végét vízszintesre vágjuk, ez adja a gyertya formáját. Fehércsokit olvasztunk vízfürdő fölött, majd temperáljuk a csokoládét, magyarul a csokoládé 1/3-át melegítjük föl 45 fokra. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a maradék fehércsokoládét is, majd folyamatosan addig keverjük amíg 32 fokosra hűl vissza. A canollik külsejét megforgatjuk a fehércsokiban, majd kókuszreszelékbe hempergetjük.
  9. A félretett tésztából leveleket formázunk, és ízlésünk szerint feldíszítjük a koszorút. A süteményt óvatosan megszurkáljuk, majd a tojással ismét lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük a koszorút.
  10. Amíg sül, a piros marcipánból apró golyókat formázunk, ez lesz a csipkebogyónk, majd szegfűszeget szurkálunk a szélébe.
  11. A kisült, kihűlt koszorút feldíszítjük. A megmaradt fehércsokival finoman megkenjük a levelek felületét és megszórjuk a félretett pisztáciával. A koszorú négy sarkába fehércsokit használva ragasztóként a canollihüvelyeket felállítjuk, majd fehércsokit rétegezünk bele. Ha megszilárdult, beleszúrjuk az égetett cukor lángocskákat, majd a koszorú többi részén a “csipkebogyókat” is elhelyezzük.

nézd meg videón is, hogyan készíti SZABI A PÉK az ehető adventi koszorút:

Megjegyzés
Szabi a pék, avagy Szabadfi Szabolcs mesésen finom ehető adventi koszorú receptjét mindenképpen érdemes kipróbálni, elkészíteni.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Klasszikus somlói galuska
Recept
Bonyolult

Klasszikus somlói galuska

210 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kovács Noémi szerző profilképe

Kovács Noémi

Mutatós kakaós kalács
Recept
Rafinált

Mutatós kakaós kalács

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Vegán császármorzsa almával
Recept
Egyszerű

Vegán császármorzsa almával

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös-csokis brownie
Recept
Mester

Sütőtökös-csokis brownie

65 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

Pisztáciás halva
Recept
Egyszerű

Pisztáciás halva

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pisztáciás tiramisu
Recept
Rafinált

Pisztáciás tiramisu

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Csokiba mártott alma
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Pisztáciás baklava
Recept
Egyszerű

Pisztáciás baklava

65 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Hasonló receptek

Klasszikus somlói galuska recept
Recept
Bonyolult

Klasszikus somlói galuska

210 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kovács Noémi szerző profilképe

Kovács Noémi

Drezdai kalács (Stollen) egyszerűen recept
Recept
Mester

Drezdai kalács (Stollen) egyszerűen

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Csokis-diós kifli alaprecept
Recept
Mester

Csokis-diós kifli alaprecept

60 perc
|
54 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagymama mazsolás kalácsa  recept
Recept
Egyszerű

Nagymama mazsolás kalácsa

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gyors, kakaós kevert süti  recept
Recept
Egyszerű

Gyors, kakaós kevert süti

45 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Csokis-diós-fahéjas csiga recept
Recept
Mester

Csokis-diós-fahéjas csiga

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.