Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Puncstorta  recept
Puncstorta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Ehető adventi koszorú recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Ehető adventi koszorú

90 perc
4 adag
Költséges
2023. 11. 29.

Elkészítés

  1. A tésztához keverőtálba öntjük a tejet és hozzáadjuk a tojássárgákat. Hozzámorzsoljuk az élesztőt és picit összekeverjük a robotgéppel.
  2. Beleszitáljuk a tejes keverékbe a lisztet, a sót és a porcukrot. Lassú fokozatra kapcsoljuk a gépet, és néhány percig dagasztjuk a tésztát. Közben a vajat adagokban hozzácsipegetjük, majd végül a zsírt is ugyanígy részletekben keverjük bele a tésztába. Amikor ezzel is elkészültünk, a dagasztógépet magasabb fokozatra emeljük, és a tésztát simára dagasztjuk.
  3. Lisztezett deszkára tesszük a tésztát. Kimérünk belőle a koszorúhoz 50 dkg tésztát, a többit félretesszük a díszítéshez. Hűtőbe tesszük és 1-2 órát pihentetjük, hűtjük.
  4. Közben a töltelékhez a magokat külön-külön lepirítjuk. A pisztácia felét tegyük félre.
  5. A fügét lepürésítjük, hozzáadjuk az apróra vágott datolyát, tokaji aszúba áztatott aranymazsolát, a bor maradékát, a durvára vágott aszalt szilvát, az étcsokoládét, esetleg kandírozott citrom- és narancshéjat, valamint a lepirított magokat. Ezeket egyenletes masszává keverjük. Keményebb gyurmaállagúnak kell lennie.
  6. A lehűtött tésztát 2-3 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk, majd a fügés masszát egyenletesen eloszlatjuk rajta. Feltekerjük és koszorú formát készítünk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Egész tojást felverünk, és alaposan lekenjük vele. 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  7. Amíg kel a tészta, serpenyőben felhevítjük a cukrot, világos karamellt készítünk belőle. A zsírpapírra helyezett fogpiszkálókra óvatosan lángot formázva csöpögtetjük a karamellt, majd hagyjuk megdermedni.
  8. A cannoli hüvelyek egyik végét vízszintesre vágjuk, ez adja a gyertya formáját. Fehércsokit olvasztunk vízfürdő fölött, majd temperáljuk a csokoládét, magyarul a csokoládé 1/3-át melegítjük föl 45 fokra. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a maradék fehércsokoládét is, majd folyamatosan addig keverjük amíg 32 fokosra hűl vissza. A canollik külsejét megforgatjuk a fehércsokiban, majd kókuszreszelékbe hempergetjük.
  9. A félretett tésztából leveleket formázunk, és ízlésünk szerint feldíszítjük a koszorút. A süteményt óvatosan megszurkáljuk, majd a tojással ismét lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük a koszorút.
  10. Amíg sül, a piros marcipánból apró golyókat formázunk, ez lesz a csipkebogyónk, majd szegfűszeget szurkálunk a szélébe.
  11. A kisült, kihűlt koszorút feldíszítjük. A megmaradt fehércsokival finoman megkenjük a levelek felületét és megszórjuk a félretett pisztáciával. A koszorú négy sarkába fehércsokit használva ragasztóként a canollihüvelyeket felállítjuk, majd fehércsokit rétegezünk bele. Ha megszilárdult, beleszúrjuk az égetett cukor lángocskákat, majd a koszorú többi részén a “csipkebogyókat” is elhelyezzük.

nézd meg videón is, hogyan készíti SZABI A PÉK az ehető adventi koszorút:

Megjegyzés
Szabi a pék, avagy Szabadfi Szabolcs mesésen finom ehető adventi koszorú receptjét mindenképpen érdemes kipróbálni, elkészíteni.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Mutatós kakaós kalács
Recept
Rafinált

Mutatós kakaós kalács

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Vegán császármorzsa almával
Recept
Egyszerű

Vegán császármorzsa almával

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös-csokis brownie
Recept
Mester

Sütőtökös-csokis brownie

65 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Ádám konyhája szerző profilképe

Ádám konyhája

Pisztáciás halva
Recept
Egyszerű

Pisztáciás halva

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pisztáciás tiramisu
Recept
Rafinált

Pisztáciás tiramisu

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Csokiba mártott alma
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Pisztáciás baklava
Recept
Egyszerű

Pisztáciás baklava

65 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Duplacsokis piskótatekercs
Recept
Egyszerű

Duplacsokis piskótatekercs

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Drezdai kalács (Stollen) egyszerűen recept
Recept
Mester

Drezdai kalács (Stollen) egyszerűen

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Klasszikus somlói galuska recept
Recept
Bonyolult

Klasszikus somlói galuska

210 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kovács Noémi szerző profilképe

Kovács Noémi

Csokis-diós kifli alaprecept
Recept
Mester

Csokis-diós kifli alaprecept

60 perc
|
54 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagymama mazsolás kalácsa  recept
Recept
Egyszerű

Nagymama mazsolás kalácsa

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gyors, kakaós kevert süti  recept
Recept
Egyszerű

Gyors, kakaós kevert süti

45 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Csokis-diós-fahéjas csiga recept
Recept
Mester

Csokis-diós-fahéjas csiga

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Rakott zöldbab tejföllel recept
Recept
Egyszerű

Rakott zöldbab tejföllel

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lákovicsné Kazi Jázmin szerző profilképe

Lákovicsné Kazi Jázmin

Mazsolás túrós muffin recept
Recept
Egyszerű

Mazsolás túrós muffin

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Rumbaba recept
Recept
Mester

Rumbaba

220 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival recept
Recept
Bonyolult

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival

160 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Matcha teás tiramisu recept
Recept
Rafinált

Matcha teás tiramisu

60 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csirkepaprikás túrós tésztán sütve recept
Recept
Bonyolult

Csirkepaprikás túrós tésztán sütve

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rákóczi-túrós pite recept
Recept
Mester

Rákóczi-túrós pite

120 perc
|
16 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös tészta recept
Recept
Egyszerű

Sütőtökös tészta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Négysajtos pizza recept
Recept
Egyszerű

Négysajtos pizza

75 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos lebbencsleves recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos lebbencsleves

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal recept
Recept
Egyszerű

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.