Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Dióhabbal töltött rudacskák (Főispán) recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Dióhabbal töltött rudacskák (Főispán)

40 perc
8 adag
Átlagos
2022. 12. 14.

Elkészítés

  1. A dióhabbal töltött rudacskák elkészítésének első lépése, hogy a lisztet és a hideg vajat egy gyúródeszkán összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, aztán egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ha ezzel elkészültünk, 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tojások fehérjéből egy pár csepp citromlével habot verünk. A diót összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként a tojáshabhoz adjuk, és laza mozdulatokkal összekeverjük.
  3. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és egy pizzavágó segítségével egyforma téglalapokra vágjuk. 
  4. A téglalapok közepére egy vékony csíkban dióhabot húzunk, majd lazán (!) feltekerjük a tésztát.
  5. A dióhabbal töltött rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 160 fokon 5-6 perc alatt készre sütjük. 

Nézd meg videón, hogy készül a főispán:

 

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Almás krémes
Recept
Rafinált

Almás krémes

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Körtés-pudingos pite
Recept
Egyszerű

Körtés-pudingos pite

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Anyukám almás pitéje
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Esterházy torta VII.
Recept
Mester

Esterházy torta VII.

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

A klasszikus Kata szelet
Recept
Rafinált

A klasszikus Kata szelet

120 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Asszonykonty
Recept

Asszonykonty

105 perc
|
4 adag
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Körtés kekszes süti
Recept
Egyszerű

Körtés kekszes süti

45 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Az eredeti Baklava
Recept
Mester

Az eredeti Baklava

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Őszibarackos-áfonyás cobbler
Recept
Rafinált

Őszibarackos-áfonyás cobbler

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Csokis-diós kifli alaprecept
Recept
Mester

Csokis-diós kifli alaprecept

60 perc
|
54 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.