A dióhabbal töltött rudacskák elkészítésének első lépése, hogy a lisztet és a hideg vajat egy gyúródeszkán összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, aztán egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ha ezzel elkészültünk, 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A tojások fehérjéből egy pár csepp citromlével habot verünk. A diót összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként a tojáshabhoz adjuk, és laza mozdulatokkal összekeverjük.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és egy pizzavágó segítségével egyforma téglalapokra vágjuk.
A téglalapok közepére egy vékony csíkban dióhabot húzunk, majd lazán (!) feltekerjük a tésztát.
A dióhabbal töltött rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 160 fokon 5-6 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.