Előkészítés: A lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, hozzákeverjük az olajat és egy csipet sót. Alaposan összedolgozzuk, annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Legalább 15 percig gyúrjuk. Két cipót formázunk belőle, megkenjük olajjal, és meleg helyen 30 percig
pihenni hagyjuk.
Elkészítés: A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, és beáztatjuk a rumba. Kettéválasztjuk a maradék három tojást, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, 10 dkg cukorral, a vaníliás cukor felével kikeverjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, a citromhéjat, majd a tojáshabot. A vajat felolvasztjuk, kikenünk vele egy sütőtepsit, a többit a kenéshez félretesszük. Tiszta abroszt terítünk az asztalra, egyenletesen megszórjuk liszttel, és a közepére tesszük az egyik cipót. Nyújtófával kissé kinyújtjuk, majd a kezünk fejével középről kifelé, körbe-körbe haladva kinyújtjuk a tésztát. A vastag, lelógó széleket leszakítjuk. A tésztát vékonyan megkenjük vajjal, megszórjuk 1 evőkanál zsemlemorzsával, rákenjük a töltelék felét úgy, hogy a széleken 3 cm szabadon hagyunk. A széleket felhajtjuk, és a rétest az abrosz segítségével feltekerjük. A sütőtepsire tesszük. A másik cipót is hasonlóan elkészítjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Mindkét rétest megkenjük a maradék vajjal, és sütő középső rácsán kb. 30 percig sütjük. Elkészítjük az öntetet: a tejet elkeverjük a tojássárgájával, 1 evőkanál cukorral és a maradék vaníliás cukorral. Megkenjük vele a rétest, és további 15 percig sütjük. Melegen felszeleteljük, porcukorral megszórva és vaníliaöntettel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.