50 dkg vöröshagymát kockára vágunk, üvegesre pirítjuk a sertészsíron, hozzáadjuk a kockára vágott húsokat, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
Amikor kezd a zsírjára sülni, a húst megszórjuk pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt majdnem készre főzzük.
Mielőtt kész, hozzáadjuk a vékony, széles, rövid, metéltszerűre vágott májat és a velőt, még 3-4 percig főzzük. Ha kell, utána ízesítjük. Közben odakészítjük a savanyú hagymát is.
Az 1 kg vöröshagymát nem túl vékony karikákra vágjuk és sós vízben felforraljuk. Ha forrni kezd, leszűrjük az első levét, hogy ne legyen nagyon erős az íze. Majd újra felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ízesítjük cukorral, ecettel és az őrölt borssal. Nem főzzük túl!
Tálaláskor a tányérra szedett májas pörköltre rakunk a karikákra vágott savanykás, édes ízű vöröshagymából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.