A halfiléket – ha mirelit – olvasszuk ki, majd egy papírtörlő segítségével itassuk le róluk a felesleges vizet. A gombafejeket tisztítsuk meg. A halszeleteket vágjuk fel egyforma nagyságú kockákra.
A fokhagymát tisztítsuk meg és préseljük össze. A csilipaprikákat mossuk meg, távolítsuk el a magjaikat, és szeleteljük fel apróra. A fokhagymát és a csilipaprikát tegyük egy kis tálba, majd adjuk hozzá az olajat, a koriandert, a cukrot és 1 teáskanál citromlevet.
A páclevével kenjük be a halszeleteket és a gombafejeket, majd hűvös helyen hagyjuk állni kb. 30 percig. A halszeleteket és a gombafejeket váltakozva tűzzük fel hurkapálcákra, majd hengergessük meg lisztben, felvert tojásban és végül zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd a nyársak mindegyik oldalát süssük kb. 6 percig, végül a megsült nyársakról egy papírtörlő segítségével itassuk le a fölösleges zsiradékot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.