Elkészítés: A sütőt előmelegítjük elő 200 fokra, légkeveréses fokozaton.
A darált húst egy tálban jól átdolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt almát és az aprított zsályát, ha szükséges, kevés olívaolajat adunk hozzá, ha túl száraznak találnánk. Majd tenyérnyi nagyságú húspogácsákat formázunk belőle. Egy tepsire helyezzük, és 20 perc alatt 190 fokon készre sütjük.
Ezalatt összekeverjük az ecetet a cukorral, sózzuk, borsozzuk, majd mikor a cukor felolvadt, hozzáadjuk a hagymát, a lilakáposztát és a mustárt. Amíg a húspogácsák készre sülnek, hagyjuk állni, hogy a káposzta kissé megpuhuljon.
Amint megsült a hús, félbevágott hamburgerzsemlébe tesszük, a hús tetejére halmozzuk az ecettől megpuhult káposztát.
Ízlés szerint további mustárral kenhetjük meg a zsemléket, és díszíthetjük salátalevéllel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.