Elkészítés: A húst először blansírozzuk: hideg vízben feltesszük, felforraljuk, a vizet leöntjük, majd ismét felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, a zellert és a fűszereket. További 1/4 órát forraljuk. Ha a víz túlságosan elpárolog, pótoljuk. Aztán beletesszük a lencsét és a csicseriborsót. Hozzáadjuk az egy-kétnapos kovászt. Közben erőteljesen keverjük, nehogy megcsomósodjon. További 10-15 percig főzzük.
A levesben a hús és a zöldség is eléggé szétmállik, a végeredmény egy sűrű, erőt adó étel. Ha úgy tetszik: átmenet a leves és a főzelék között. Frissen tépett petrezselyemmel és korianderlevéllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.