Elkészítés: A 4 tojásból szokásos módon piskótát sütök egy 20X30 cm-es tepsiben Ez lesz a házikó alapja.
A citromkrémhez a vajat kikeverem a porcukorral, hozzáadom a citrom levét és héját. A lisztből, a cukorból és a vízből sűrűpépet főzök, kihűtöm, és összekeverem a citromos vajjal. A kihűlt piskótára kenem a citromkrémet, hűtőbe teszem, amíg kicsit megszilárdul.
A darált kekszhez szórom a porcukrot, a kakaóport, az instant kávét (ha gyerek is eszik belőle, akkor koffeinmentes kávét használjunk), hozzáadom a rumaromát, és langyos vízzel masszává keverem. A citromos rétegen egyenletesen elosztom, majd újra hűtő következik 15 percre.
Feldarabolom a süteményt kockákra, majd a tetején lévő képlékeny kekszmasszát a kezemmel háromszögre formálom, háztetőnek. Amikor mindegyikkel kész vagyok, megszórom a házikók tetejét kókuszreszelékkel, ettől lesz havas házikó. :-)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.