Elkészítés: 1. Az élesztőt a tálba morzsoljuk. A vizet meglangyosítjuk, és az élesztőre öntjük. Kavargatjuk, amíg feloldódik.
2. Hozzáadjuk a sót és a liszt nagy részét, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amennyit felvesz. Addig gyúrjuk, amíg a tészta elválik az edény falától.
3. Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük, pl. meleg vízzel feltöltött edény fölött, így szoktam. :)
4. Átgyúrjuk a tésztát, és 16 golyót formálunk belőle.
5. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
5. Egy üres tepsit (kizsírozás és sütőpapír nélkül) a sütőbe teszünk, és jól átforrósítunk.
6. A golyókat kerek lapos kenyerekké nyújtjuk. A forró tepsire annyit fektetünk, amennyi ráfér.
7. A sütő középső részén sütjük kb. 2-4 percig, amíg a pitáknak szép színük lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.