A jól behűtött dinnyéből cseresznyemagozóval kivájok 20 db-ot, félreteszem. A többit mag nélkül kikanalazom. Beteszem egy keverőedénybe. Hozzáadom a cukrot, beleöntöm a citromlevet és a vörösbort, beleszórom a fahéjt és a vaníliás cukrot. Botmixerrel összekeverem.
Beleszórom a szegfűszeget, s beteszem a hűtőszekrénybe a félretett dinnyedarabokkal és a rumba áztatott mazsolával. A diót száraz serpenyőben megpirítom, a sajtot lereszelem.
Amikor az ízek jól összeértek tálalok. Tányérba öntök a dinnyelevesből, teszek rá dinnyegolyókat, s szórok rá a mazsolából. A zsemléből levágok 2 szeletet, megpirítom, s szórok rá sajtot és diót.
Aki akarja, tálalhat a dinnyehéjban is.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.