Előkészítés: A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát, a fokhagymát apróra, a karalábékat 1x1 cm-es kockákra, a sárgarépákat karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk.
Elkészítés: A darált húshoz adjuk a hagymát, a fokhagymát, a petrezselyem felét, a provanszi fűszerkeveréket és a tojást, végül az alaposan kinyomkodott zsemlét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, és nagyobb diónyi golyókat formálunk belőle. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a fasírtocskákat, kissé ellapítjuk, és előbb erős, majd mérsékelt tűzön, mindkét oldalukat hirtelen megkapatjuk. Alájuk öntjük a bort, és fedő alatt, 10 percig pároljuk, majd fedő nélkül aranybarnára pirítjuk, végül kiemeljük őket a zsiradékból, és melegen tartjuk. A serpenyőbe dobjuk a karalábét, a sárgarépát és a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), erős tűzön 4-5 percig pirítjuk, majd aláöntünk egy kevés vizet, beletördeljük a leveskockát, és félig lefedve puhára, de ropogósra pároljuk (6-8 perc). A zöldségágy tetejére tesszük a fasírtocskákat, majd fedő nélkül további 2-3 percig forrósítjuk. Mélyebb tálba szedjük, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és sós vízben főtt burgonyával vagy petrezselymes, párolt rizzsel körítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.