Elkészítés: Egy serpenyőben a húst addig pirítjuk, míg kifehéredik.
Egy másik serpenyőben az olaj és a vaj keverékén elkezdjük pirítani a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a bacont. Megszórjuk friss, aprított kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a répát és a burgonyát is. Jól összeforgatjuk, majd felengedjük a húslevessel.
Ezután beletesszük a húst is, ismét sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kb. 45 percig pároljuk. (A fő, hogy puhuljon meg a hús, és ne nagyon legyen leve.) Ha kész, szórjuk meg friss tárkonnyal, de ha nincs, sebaj.
Készíthetünk hozzá egyéb köretet is, ha nem szeretnénk batyuba tenni a húst, de azért ezt nagyon megéri kipróbálni szerintem.
A tésztához a lisztet egy tálba öntjük, a közepébe mélyedést nyomunk. A vajat, a cukrot, a sót és a tojást a mélyedésbe tesszük. Hozzáadjuk a vizet, és sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A hűtőben való pihenés után kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, és nagyjából 10-15 cm-es köröket szaggatunk belőle (müzlis tállal). Mindegyik közepére rakunk egy kis halom ragut, a tészta széleit egybefogjuk, és összenyomkodjuk. Segítünk kicsit gömb formát felvenni a kis puffancsnak, majd tepsire tesszük őket (én muffinsütő mélyedéseibe tettem). Amíg a tésztánk tart, addig készítjük a puffancsokat.
Felvert tojással lekenjük őket, majd 180 fokra (alsó-felső) előmelegített sütőben szép színűre sütjük őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.