Elkészítés: A zsemlék tetejéről levágunk egy lapot. Belsejüket kiszedjük.
A zsemlék kiszedett belsejét egy kevés tejjel meglocsoljuk és összemorzsoljuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen lágy. Hozzáadunk 20 dkg nagyon apróra vágott párizsit vagy sonkát és villával
összetört 15 dkg puha sajtot, 1 mokkáskanálnyi mustárt, majd kissé megsózzuk, az egészet összekeverjük.
A fenti masszát a zsemlék üregébe töltjük, megöntözzük 2 dl tejföllel, amibe 1 nyers tojást keverünk. Ne az egész mártást öntsük rá egyszerre, csak a 2/3 részét. Amikor már megszívta magát a töltelék, akkor öntsük rá a maradékot.
Fektessük rá a zsemle levágott, vajjal megkent kalapját, és forró sütőben süssük meg. A sütés során a töltelék megduzzad, a kalap megemelkedik, amitől a töltött zsemle étvágygerjesztő lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.