Elkészítés: A spagettit sós, olajmentes (hogy tapadjon rá a szósz) forró vízben al dente állagúra főzöm, majd hideg vízzel átöblítem.
Közben a vöröshagymát felaprítom, enyhén sózott olívaolajon megpárolom (így gyorsabban pirul). Hozzáadok 1 teáskanál lisztet, a darált húst, pirulásig kevergetem. A durvára reszelt répát és a vékonyra szeletelt gombát is beleöntöm, adok hozzá 1 babérlevelet és annyi vizet, hogy ellepje. Ha megpuhult a hús, hozzákeverem a paradicsomkonzervet, 1 evőkanál őrölt rozmaringot, 1 teáskanál bazsalikomot. Ízlés szerint sózom (ha kell), édesítem mézzel, cukorral vagy édesítővel, majd beleöntöm a 2 dl főzőtejszínt és 1 evőkanál reszelt parmezánt. Az első forrásig főzöm, ezalatt a tejszín besűríti a szószt.
A spagettiadagok tetejére halmozom, megszórom reszelt sajttal.
Tejszíncsíkokkal, olívabogyóval és bazsalikomlevéllel díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.