Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Húsos-zöldséges rakott palacsinta recept
recept
Mester

Húsos-zöldséges rakott palacsinta

75 perc
0 adag
Megfizethető
5
2013. 03. 11.

Elkészítés

Elkészítés: Legelőször az összes spenót megpárolod 2 kisebb gerezd zúzott fokhagymával egy kis vajon, leginkább saját levében. Amikor majdnem kész, kiszeded, felaprítod és kettéosztod. Egyik felét belekevered a palacsintatésztába.

Miközben sütögeted a vastagabb palacsintákat, a másik gáz- vagy villanyrózsán elkezded párolni a felszeletelt-aprított gombát a félkarikára vágott hagymával, és reszelsz rá szerecsendiót. Később hozzáteszed a mexikói zöldséget is, illetve még egy kicsit később a darált húst és a spenót másik felét. Ettől kezdve kevergetve pirítod (közben ne feledkezz meg a sülő palacsintákról!). A húsos-zöldséges cuccot menet közben fűszerezd: először sóval és a kétféle borssal, később meghinted a leheletnyi chilivel, illetve tolhatsz még rá majorannát, őrölt köményt, valamint a végén 2 gerezd zúzott fokhagymát. Kevertem bele 1 teáskanál pirospaprikát is, hogy ne csak a zöld és fehér színek domináljanak. :)

Amikor majdnem kész, akkor a tejföl felét belekevered, egy-két rottyanásnyit hagyod, aztán lekapcsolod.

Ezalatt valószínűleg a palacsinták is elkészültek - ezeket
felcsíkozod, ahogy tetszik, én kb. 5x1,5-2 cm-esre szoktam, kivéve kettőt: ezeket félbevágva a kiolajozott tepsi aljára helyezed. Ezekre szedsz valamennyit a húsos raguból, aztán befeded a felcsíkozott palacsintákkal, és így rétegezed tovább. A tetejére palacsinta kerüljön!

A tetejét befeded a tejföl másik felével, amit szintén fűszerezel némi sóval, egy pici borssal, illetve a maradék 1 gerezd fokhagymával.

Mehet az előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre, az utolsó 5 percben reszelhetsz rá sajtot. :) Az elkészülési idő alatt éppen el lehet mosogatni, ÉS elkortyolni egy pohár jól megérdemelt bort. :)

Megjegyzés
Opciók/tippek: - bármi masszívat keversz a palacsintatésztába (pl. spenót), kevesebb db készül el, mint amit gondolsz :) - palacsinta helyett összerakható kifőtt tésztával is (szélesmetélt, orsó, makaróni, tökmindegy), ám nekem az a tapasztalatom, hogy a főtt tészta nagyon magába szívja a szaftot, és másnap már nem annyira élvezhető. A palacsintacsíkok pozitív opció (és kihagyható belőle a spenót. Elsőre :) ) - mindig ügyelj az alapfűszerek (só, bors, fokhagyma) arányos elosztására! - ha gondolod, löttyinthetsz kb. 1 dl száraz fehérbort a hús alá, amikor az félig kész - nem fog ártani neki :) - a húshoz a legvégén keverhetsz tejföl helyett tejszínt is, illetve az összerakott tepsi tetejére is tehetsz belőle. A lényeg, hogy kevés leve legyen a zöldséges-húsos akárminek, de legyen valamennyi (amúgy az egész hóbelevancot általában wokban rakom össze. Könnyű kezelni és elmosogatni) - sok minden keverhető a húsosba, pl. bacon (!sós!), virslikarikák, brokkoli, más zöldségek vagy fűszerek -- ami csak tetszik :) A receptet és a fotót Lilith küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.