Elkészítés: Legelőször az összes spenót megpárolod 2 kisebb gerezd zúzott fokhagymával egy kis vajon, leginkább saját levében. Amikor majdnem kész, kiszeded, felaprítod és kettéosztod. Egyik felét belekevered a palacsintatésztába.
Miközben sütögeted a vastagabb palacsintákat, a másik gáz- vagy villanyrózsán elkezded párolni a felszeletelt-aprított gombát a félkarikára vágott hagymával, és reszelsz rá szerecsendiót. Később hozzáteszed a mexikói zöldséget is, illetve még egy kicsit később a darált húst és a spenót másik felét. Ettől kezdve kevergetve pirítod (közben ne feledkezz meg a sülő palacsintákról!). A húsos-zöldséges cuccot menet közben fűszerezd: először sóval és a kétféle borssal, később meghinted a leheletnyi chilivel, illetve tolhatsz még rá majorannát, őrölt köményt, valamint a végén 2 gerezd zúzott fokhagymát. Kevertem bele 1 teáskanál pirospaprikát is, hogy ne csak a zöld és fehér színek domináljanak. :)
Amikor majdnem kész, akkor a tejföl felét belekevered, egy-két rottyanásnyit hagyod, aztán lekapcsolod.
Ezalatt valószínűleg a palacsinták is elkészültek - ezeket
felcsíkozod, ahogy tetszik, én kb. 5x1,5-2 cm-esre szoktam, kivéve kettőt: ezeket félbevágva a kiolajozott tepsi aljára helyezed. Ezekre szedsz valamennyit a húsos raguból, aztán befeded a felcsíkozott palacsintákkal, és így rétegezed tovább. A tetejére palacsinta kerüljön!
A tetejét befeded a tejföl másik felével, amit szintén fűszerezel némi sóval, egy pici borssal, illetve a maradék 1 gerezd fokhagymával.
Mehet az előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre, az utolsó 5 percben reszelhetsz rá sajtot. :) Az elkészülési idő alatt éppen el lehet mosogatni, ÉS elkortyolni egy pohár jól megérdemelt bort. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.