Elkészítés: A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük (a tészta híg, tejszínsűrűségű), majd nagyjából 1 órát állni hagyjuk.
Következik a töltelék elkészítése. A csirke- (vagy pulyka) mellfilét egészen apróra vágjuk. A 2 fej hagymát felapírtjuk apró kockákra, majd egy nagy méretű serpenyőben, napraforgóolajon üvegesre pirítjuk. Ezek után hozzáadjuk a feldarabolt húst, kicsit később pedig a vékonyra szeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk (fehér és fekete egyaránt), és addig főzzük őket össze, míg a hús ki nem fehéredik. Mivel ennek az ételnek az ízvilágát az erős, mediterrán jellegű fűszerezés határozza meg, érdemes bőven szórni bele a fűszereket.
Ezután hozzáöntjük a korábban kiolvasztott zöldségkeveréket, még sózzuk, borsozzuk, valamint oreganót is szórunk bele. Ezt a keveréket tovább főzzük még legalább 10 percig, majd levesszük a tűzről.
Ezt követően kevés olajon (vagy vajon) kisütjük a palacsintákat. Nagyjából 10 db jön ki ennyi tésztából.
Az öntet elkészítéséhez egy kis tálat veszünk, amibe beleöntjük a főzőtejszínt, 6-7 teáskanálnyi pestót adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és egy kis oreganót is teszünk bele (a szósz halványzöld színű lesz).
A palacsintákat megtöljük a töltelékkel, öntünk rá a szószból, majd negyedbe hajtogatjuk, a tetejét is meglocsoljuk, reszelt sajtot szórunk rá. Az elkészített palacsintákat olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 10 percre a sütőbe tesszük pirításra.
Még melegen tálaljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.